logo
kelp
Odling av tång ses av många som ett nytt hållbart livsmedel och har fått mycket uppmärksamhet som en framtidens mat. Jag har länge jobbat med tång i olika former och är glad att vara del av det community My Seafarm innebär. På Catxalot’s hemsida kan du boka ditt tångevent med oss. Här har du chansen att komma ut och se hur det ser ut på riktigt, lära dig saker om odling och tång, och inte minst få en häftig naturupplevelse. Vi åker båt eller paddlar kajak ut till odlingen i havet utanför Grebbestad. Om vi åker båt får du snorkla på odlingen och plocka med dig lite sockertång hem. Om vi paddlar plockar vi från kajakerna. Vi går iland på en ö och äter något gott med tång. Om du hellre vill ha en sittbrunnsfika så hakar vi fast oss i tångodlingen och äter en matsäck. Du lär dig varför det är en sån bra grej att odla i havet, hur det går till och hur det ser ut. Och viktigast av allt: du kommer tycka att det är en bra grej att odla i havet och berättar det för alla du känner, och är på så sätt med och påverkar utvecklingen i positiv riktning. Hoppas vi ses!
avatar
Linnea Sjögren
Tångdykerska och grundare